Hur man väljer den bästa VPN för flera enheter

Vad är VPN?

VPN står för “virtuellt privat nätverk“. Den hänvisar till ett privat nätverk, som inte är värd på din dator, men i en annan. I huvudsak, VPN ger dig tillgång till Internet med hjälp av tunnlar genom sina servrar. All internettrafik som går till och från din dator går genom VPN innan du går till Internet.

När du använder VPNS kommer webbplatserna eller programmen du använder inte att kunna se din riktiga IP-adress. Detta hindrar någon från att upptäcka och hindra någon trafik som går till och från din dator till Internet.
Behovet av VPN-säkerhet

Med tillströmningen av helt ny teknik kommer de olika kommunikationsstrategier som företagare förlitar sig på. En sådan strategi är användningen av VPN som gör det möjligt för människor och företag att fungera utan de vanliga kraven på en konventionell arbetsplats. Med ett VPN kan företagsägaren konfigurera ett virtuellt utrymme i det offentliga nätverket eller på webben där hans personal arbetar med filer som om de vore på arbetsplatsen.

VPN erbjuder flera användningsområden och fördelar på arbetsplatsen. Det är ett program som gör det möjligt för en att skapa en privat virtuell plats där anställda kan hantera filer effektivt. Den här delen av virtuellt utrymme är endast tillgänglig via ett privat nätverk med auktoriserad användaråtkomst. När en användare har möjlighet att ge rätt inloggningsuppgifter, kan han fritt komma åt VPN-gatewayen. De virtuella medarbetarna kan sedan arkivera, redigera, dela, lagra och hantera alla andra program i molnet.

VPN är relativt nytt men används ofta för att säkerställa produktiviteten på arbetsplatsen. Det finns flera sätt du kan öka din VPN säkerhet, en av detta är genom filkryptering. Detta är när en data skickas ut i en kodad form för att säkerställa att den är skyddad från hackare och skrupelfria människor. Så snart data anländer kommer gatewayen att avkoda dina krypterade data för att du ska kunna använda och komma åt dess innehåll.

Många operativsystem levereras med inbyggd VPN-kapacitet som gör det enkelt att konfigurera VPN-klienter. VPN kan vara liknande på vissa sätt till en brandvägg som fungerar genom att avskärma trafik som försöker komma åt din dator eller nätverk där endast de auktoriserade får åtkomst.

På ett sätt som ytterligare främjar säkerheten för användarna på Internet är det viktigt att lämpliga kontrollåtgärder genomförs. Användningen av lämpliga anti-virus och anti-malware program förblir av största värde inklusive brandväggar och online-data skannrar.
Med flera enheter

Många människor går online med minst 2 enheter i taget varje dag-din smartphone och din dator. Du kan också lägga till en surfplatta, bärbar dator och andra handhållna enheter i listan. Om du är orolig för att hålla dig och din familj säker när du surfar eller gör saker på nätet, du vet att en VPN är det bästa sättet att åstadkomma detta. Men, många människor använder bara VPN på sin huvudenhet, tänker att de är tillräckligt skyddade på detta sätt. Sanningen är, det är det inte. Om du inte skyddar varje enhet du äger, ger din VPN inte 100% skydd.

Ta till exempel din e-post. Du kontrollera förmodligen och visa din på telefonen samt din bärbara dator ett par gånger om dagen. Om du skyddar din bärbara dator med VPN, men telefonen har hackats, är din e-post fortfarande inte säker. Detsamma gäller för dina andra uppgifter som kreditkort, shopping, och internetbank.

Lyckligtvis, många VPN-leverantörer tillåter olika samtidiga anslutningar. Med den bästa VPN-tjänsten för alla dina enheter kan du vara säker online – hela tiden.

Navigation